Liljencrantz for Kvänum
Skärmavbild 2018-11-28 kl. 14.31.48.png

Louise Liljencrantz

Hon kommer ursprungligen från mode och gjorde sig senare ett namn som inredare med stjärnstatus. 2017 släppte hon sin första möbelkollektion och slog igenom som formgivare. Lyriska kritiker har lovordat hennes design som skulptural, elegant och lekfull.

Nu är det dags igen. Kvänum har i vår den äran att presentera ett kök signerat Louise Liljencrantz. I nära samarbete med designern lanserar vi nya Liljencrantz for Kvänum i segmentet Contemporary.

 

Anslaget är rustikt och sparsmakat på temat naturmaterial – en sann historia om trä och sten. Det är ett kök som tigger och ber om rum med plats för stora volymer och massiva material. Med raka linjer och räta vinklar har formgivaren skapat ett eget resolut koncept i tidlös stil.

Luckan har en bred ram med skarp profil. Ramens djup medger ett infräst grepp i överkant och bidrar till den betsade ekens nära nog tropiskt varma lyster. Själv har formgivaren beskrivit sitt koncept som Old Victorian manor goes Japan.

 
Kvänum-Still19175-Grey-A.jpg

Snickerierna består i huvudsak av vagn med underskåp och låda på skenor. I övrigt sker förvaring på öppna hyllplan och i vitrin, tydligt och praktiskt, form och funktion i ett.

 

Spröda grenar som sprickor i den vita muren. Ihop med sten och trä finns även mattor och ljusa sjok av tyg i form av gardiner och draperier eller fria kompositioner. Mjukt och rörligt i kontrast till hårt och fast, markörer som gör Liljencrantz for Kvänum till ett sällsynt levande kök med eget uttryck.

Utöver Ramel vitrin finns också den släta luckan Brahe som tillval för den som så önskar i sitt kök modell Liljencrantz, idel ädel adel med andra ord.

 
 
 
bak.jpg

Känn på Liljencrantz

 

Välkommen till någon av utställningarna nedan för att uppleva Liljencrantz.

Där finner ni våra duktiga inredare som kan vägleda och ge dig de råd du behöver när du ska välja inredning från Kvänum.

Idag har vi Liljencrantz i våra utställningar i Stockholm, Kvänum, Jönköping, Malmö, Köpenhamn och Oslo.

 
 

 

Det man ser är det man får – konstfärdigt hantverk och distinkt design med högt förädlad ­råvarukänsla.

181015_liljencranz_Khus_22270_1.jpg

Presskit

 

Ladda ner vårt Liljencrantz for Kvänum-presskit, innehållandes högupplösta TIFF- och JPG-bilder.